NévadónkrólJoppéban, közel Liddához, lakott egy asszony, név szerint Tábitha ("Dorkás, vagy Zerge"), akit jócselekedetei miatt igen szerettek. Méltó tanítványa volt Jézusnak és idejét azzal töltötte, hogy jótékonykodott mindenfelé. Tudta, kinek van szüksége meleg ruhára, ki szorult pártfogásra és őszintén szolgálta a szegényeket és elnyomottakat. Ügyes keze gyorsabban járt, mint a nyelve.

„Éppen azokban a napokban megbetegedett, és meghalt. Miután megmosták, kiterítették a felső szobában. Mivel Lidda közel volt Joppéhoz, a tanítványok, akik meghallották, hogy Péter ott van, elküldtek hozzá két férfit, és kérték: "Késedelem nélkül jöjj át hozzánk!" Péter felkelt, és velük ment. Amikor odaért, felvezették a felső szobába, az özvegyasszonyok pedig mind elébe álltak, sírtak és mutogatták azokat az ingeket és ruhákat, amelyeket Dorkás készített, amíg velük volt. „
Tekintettel arra a sok segítségre, amelyet nyújtott, nem csodálkozhatunk, hogy nagyon siratták.
Az apostol szívét részvét hatotta át, amikor nagy bánatukat látta. „Péter ekkor kiküldött mindenkit, letérdelt, és imádkozott; azután a holttest felé fordulva ezt mondta: "Tábita, kelj fel!" Ő kinyitotta a szemét, és amikor meglátta Pétert, felült.  Péter odanyújtotta neki a kezét, és talpra állította; majd behívta a szenteket és az özvegyeket, s megmutatta nekik, hogy él.” Tábitha nagy szolgálatokat tett a gyülekezetnek és Isten jónak látta, hogy őt visszahozza a halálból, azért, hogy ügyességével és akaraterejével továbbra is mások áldására szolgáljon és hogy Krisztus ügye megerősödjön, hatalmának ezen megnyilatkozása által is.

Keresztyén alapokon álló klubunk 2007. szeptemberében indult Balatonlellén, hazánkban élő keresztyén amerikai nők és magyar gyülekezeti munkások illetve az amerikai gyülekezetek támogatásával, akik Magyarországon végzett munkájuk egyik részfeladataként keresztyén foltvarró klubok indítását  és segítését tűzték ki célul. 

Mi, a református gyülekezetben nők a nőkért végzett munka részeként szerettünk volna valamilyen közösséget alakítani, ahol a kézimunkát kedvelő nők minden korosztályból együtt tudnának alkotni, tanulni. Klubunk nyitott a nem hívő nők számára is, és egyházi hovatartozásra való tekintet nélkül bárkinek. 2007-ben kezdő szintről induló tanfolyamot tartottunk, ahol megismerkedtünk a foltvarrás alapszabályaival, technikáival. Az első év azzal telt, hogy megtanuljunk alapszinten varrni és összeszokjunk, megismerjük egymást. Sikerült!

 
 
Minden évben, karácsony előtt ajándék-, és dísztárgyakat készítünk, amelyeket eladunk és a befolyt összeget különböző célokra ajánljuk fel. 2007-ben a gyerekek nyári táboroztatását segítettük, 2008--ban a nágocsi anyaotthont leptük meg ajándékokkal, tavaly pedig az ökumenikus gyertyagyújtást támogattuk az így nyert pénzből.

 

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki szeretne megismerkedni a foltvarrás rejtelmeivel!

 

Helyszín: Református Gyülekezeti Ház, Balatonlelle, Ady E. u. 4.

Minden páros héten szerdán és csütörtökön, 16:30-tól tartjuk a klubnapokat.

A következő időpontok: január 27 és 28.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

 

 

Szerző: nfo  2010.01.14. 09:05 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://foltonfolt.blog.hu/api/trackback/id/tr991671264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása